Home » Affiliate netwerken in Nederland en België

Affiliate netwerken in Nederland en België

Als je op je blog of website aan affiliate marketing wil doen is het erg zinvol om je aan te sluiten bij een van de vele beschikbare affiliate netwerken. Hieronder is een lijst met beschikbare affiliate netwerken in België en Nederland.

Wil je meer weten over Affiliate Marketing klik dan hier voor onze blogpost: Wat is affiliate marketing?.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een bedrijf dat een grote groep adverteerders bundelt. Die adverteerders proberen om via het netwerk hun producten of diensten te verkopen. Website eigenaars kunnen zich bij dat affiliate netwerk aansluiten, zij heten dan publishers. De publisher kan zich in het netwerk met zijn website of blog kandidaat stellen om zich aan te sluiten bij het programma van een adverteerder. Wordt die applicatie goedgekeurd dan kan de publisher affiliate linken en banners van de adverteerder gaan tonen op zijn website of blog. Als er een bezoeker van de website een aankoop doet van de adverteerder dan krijgt de publisher een commissie daarop. Dat is affiliate marketing. Het netwerk staat in voor het bijhouden en uitbetalen van de commissies en zal ook de rapportage van de verschillende campagnes doen.

Welke affiliate netwerken zijn er zoal?

Er zijn in Nederland en België verschillende affiliate netwerken om uit te kiezen. We sommen de meest gebruikte op. Laat een reactie na als je nog een affiliate netwerk kent dat we in deze lijst zouden moeten opnemen.

TradeTracker

TradeTracker is het grootste affiliate netwerk dat in België en Nederland actief is en het groepeert duizenden bedrijven die hun diensten en producten willen promoten op websites en blogs. Als je als publisher bent goedgekeurd kan je via TradeTracker aansluiten bij het programma van een adverteerder. Je krijgt hiervoor een unieke affiliate ID die in al jouw affiliate links wordt meegegeven om eventuele verkopen aan jouw account toe te wijzen. TradeTracker heeft een goede support en de software is erg geavanceerd en makkelijk te gebruiken. Je kan met meerdere websites bij het netwerk aansluiten.

Bekende bedrijven bij TradeTracker zijn onder andere Combell, One.com, Orange, Vodafone, …

Klik op volgende link om te starten met TradeTracker: word affliate bij TradeTracker (klik op Region bovenaan en kies voor België of Nederland)

Daisycon

Daisycon is een ander groot affiliate netwerk dat op een vergelijkbare manier werkt als TradeTracker. Het is vooral actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Je meldt een website of blog aan als ‘media’ en voor elk medium geldt dat het eerst moet goedgekeurd en geverifieerd worden. Eens je site is goedgekeurd kan je je voor de campagne van een adverteerder aanmelden. Die adverteerder moet je ook weer eerst goedkeuren. Als dat alles achter de rug is kan je het promotiemateriaal van de adverteerder gaan gebruiken op je site en commissies gaan verdienen. Daisycon zorgt voor het verzamelen van de commissies en de uitbetaling.

Bekende bedrijven bij Daisycon zijn onder meer Testaankoop, Scarlet, KBC, Makro, Orange, Corona, …

Klik op de volgende link om te starten met Daisycon: word affiliate bij Daisycon

Awin

Awin is een groot internationaal affiliate netwerk dat ook in België en Nederland actief is. Het bundelt meer dan 1000 adverteerders dus het is vaak wat zoeken vooraleer je een voor jou geschikte adverteerder kan vinden. Bij Awin heet de website of blog die je wilt aansluiten een ‘advertentieruimte’. Per advertentieruimte kan je vragen om aan te sluiten bij het programma van een adverteerder. Wordt je aanvraag goedgekeurd dan heb je de beschikking over promotiemateriaal in de vorm van linken en banners van die adverteerder.

Klik op de volgende link om te starten met Awin: word affiliate bij Awin

PayPro

PayPro is een wat vreemde eend in de bijt. Het is voornamelijk bekend als een app om betalingen op je website of blog te kunnen aanvaarden. Maar daarnaast zijn ze ook een affiliate netwerk waarbij de producten die worden verkocht voornamelijk digitale producten als e-books en videocursussen zijn. Het mooie daaraan is dat er op de verkoop van digitale producten standaard hoge commissies worden betaald.

Klik op de volgende link om te starten met PayPro: word affiliate bij PayPro

Wil je een affiliate professional worden?

Wil je graag expert advies over hoe je met affiliate marketing duizenden euro’s per maand kan verdienen? Dan raden wij je aan de Affiliate Marketing Revolutie videocursus te gaan volgen van Jacko Meijaard. Jacko verdient zelf maandelijks tot 10.000 euro en hielp al duizenden anderen om een succesvolle affiliate website op te zetten. Vooral interessant is hoe Jacko je leert om meer bezoekers op je affiliate website te krijgen en je website op te schalen. Wil jij ook een passief inkomen verdienen en geld te verdienen terwijl je slaapt? Volg dan zeker zijn cursus. Met onze link kost de cursus maar 47 euro in plaats van 297 euro!

Tot slot

Meld je zeker aan bij verschillende affiliate netwerken als je een blog of website hebt met voldoende eigen inhoud. Het kost niets en je kan op je gemak kijken welke adverteerders allemaal voor jou interessant zouden kunnen zijn. Misschien krijg je zo zelfs bijkomende ideeën om artikelen in je blog te schrijven, met affiliate links uiteraard! Voor elke niche van blog zijn wel interessante adverteerders te vinden, dat garandeer ik je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.