Home » Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Online geld verdienen met bloggen

Een van de beste manieren om online geld te verdienen is door het beginnen met een eigen blog. Veel mensen zouden graag een passief inkomen bijverdienen door in hun vrije tijd, en wie weet ooit fulltime, een blog bij te houden. En het goede nieuws is, dit kan echt!

Lees hieronder op welke manieren jij kan geld verdienen met je blog.

Heb je nog geen blog maar wil je er graag mee beginnen? Kijk dan snel naar onze handleiding Hoe te starten met een blog?. In deze blogpost gaan we er van uit dat je al gestart bent met je blog en dat je nu nadenkt over hoe je geld kan verdienen met je passie. Je bent hier op het juiste adres om te ontdekken hoe dit kan.

1. Geld verdienen met bloggen via Google Adsense

Google Adsense is een manier om via reclame geld te verdienen met je blog. Het is niet de enige aanbieder van reclame diensten maar het is wel de de facto standaard in blogland. Bovendien is het erg makkelijk om er mee te starten. Het enige dat je nodig hebt is een Google account en een werkende blog of website.

Bij Google Adsense verdien je geld op 2 manieren. Je verdient aan het aantal vertoningen van een reclame op je blog of website, maar veel belangrijker want lucratiever, je verdient geld als iemand op een advertentie klikt. Belangrijk bij die kliks is dat de vergoeding die je daarvoor krijgt erg kan verschillen. Google Adsense vertoont advertenties op je pagina die aanleunen bij de inhoud ervan en het soort inhoud bepaalt de hoogte van de vergoeding.

Zo zijn bijvoorbeeld advertenties over verzekeringen erg duur voor adverteerders. Heb jij een blog over verzekeringen dan weet je dat elke klik veel kan opbrengen. Heb je daarentegen een blog over huisdieren dan levert een klik al veel minder op.

Wil je meer weten? Klik hier voor onze blogpost over Beginnen met Google Adsense.

2. Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is volgens ons dé beste manier om geld te verdienen met je blog. Met affiliate marketing plaats jij verkooplinks op je site waar de bezoeker een product of dienst kan gaan kopen. Op elke verkoop krijg jij dan een percentage. Wil je meer weten over affiliate marketing? Kijk dan snel naar ons artikel Wat is affiliate marketing en hoe begin ik er mee?.

Videocursus De Affiliate Marketing Revolutie

Wil je graag expert advies over hoe je met affiliate marketing duizenden euro’s per maand kan verdienen? Dan raden wij je aan de Affiliate Marketing Revolutie videocursus te gaan volgen van Jacko Meijaard. Jacko verdient zelf maandelijks tot 10.000 euro en hielp al duizenden anderen om een succesvolle affiliate website op te zetten. Vooral interessant is hoe Jacko je leert om meer bezoekers op je affiliate website te krijgen en je website op te schalen. Wil jij ook een passief inkomen verdienen en geld te verdienen terwijl je slaapt? Volg dan zeker zijn cursus. Met onze link kost de cursus maar 47 euro in plaats van 297 euro!

3. Geld verdienen met betaalde blogposts

Als je blog al een tijdje bestaat en bezoekers begint te krijgen zal je merken dat je soms de vraag krijgt van een bedrijf of zij een artikel mogen plaatsen op jouw blog tegen een vergoeding. Als je hierop ingaat kan je al snel enkele honderden euro’s verdienen. Wil je dit meer gaan doen kan je hiervoor op je blog reclame maken. je kan bijvoorbeeld een menu-item ‘Partners’ opnemen in de footer van je blog waarin je uitlegt dat bedrijven bij tegen een vergoeding een blog kunnen posten. Wil je hier echt serieus mee aan de slag dan kan je overwegen om zelf bedrijven aan te schrijven met je aanbod.

4. Geld verdienen door het verkopen van een e-book

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is het publiceren van een e-book over je niche. Je kan die verkopen op je eigen blog maar daarnaast zijn er andere kanalen die je kan gebruiken. PayPro en Plug & Pay bijvoorbeeld laten je toe om affiliates te zoeken die jouw e-book kunnen promoten op hun eigen website of blog tegen een commissie. Je kan ook overwegen om je e-book te gaan verkopen op bol.com of Amazon.

5. Geld verdienen door het verkopen van video cursussen

Kan je vlot spreken voor een camera? Overweeg dan om een betalende videocursus op je blog te plaatsen. Je kan daarbij werken met eenmalige betalingen of weerkerende betalingen (een abonnement). De inhoud van je videocursussen sluit uiteraard aan bij de inhoud van je blog, anders overweeg je best een nieuwe blog aan te maken enkel voor je online lessen.

6. Geld verdienen door een deel van je blog betalend te maken

Naast de gratis toegankelijke versie van je blog kan je een deel betalend maken. Daar plaats je dan videocursussen en diepgravende artikelen. Met plugins als Memberpress of Restrict Content Pro maak je van je WordPress blog op een goede manier een betalende community. Sta paraat voor je leden en biedt online ondersteuning via mail of chat als ze vragen of problemen hebben.

7. Geld verdienen door je blog te verkopen

Een laatste manier om geld te verdienen met je blog is door deze te verkopen. Blogs die veel bezoekers hebben en/of goede maandelijkse inkomsten kunnen voor een mooi bedrag verkocht worden. Denk daarbij aan 20x de maandelijkse inkomsten of meer. Heb je een facebook groep die gekoppeld is aan de blog of een Instagram account kan je die mee opnemen in de verkoop. Een Engelstalige website waar je je blog of website kan verkopen is Flippa. Een Nederlandse site is SiteDeals.

Wil je nog meer tips krijgen om geld te verdienen met bloggen dan is het een goed idee om Ik wil bloggen te kopen. Het bevat tal van tips en best practices voor beginnende en meer ervaren bloggers. Een echte aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.