Home » Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube video's en kanalen

YouTube is een van de beste manieren om online geld te verdienen. Het is een gigantisch platform met miljarden gebruikers en het lokt meer en meer adverteerders. Toch zijn er relatief weinig YouTube kanalen die inkomsten genereren uit dit platform. Er is nog een heel grote marge om in te stappen in het YouTube ecosysteem.

Natuurlijk is het niet iedereen gegeven om zelf te figureren in YouTube filmpjes (maar dat is eigenlijk niet nodig, lees verder voor meer informatie hierover!). Om je eigen YouTube filmpjes te maken moet je eigenlijk een beetje kunnen acteren en je moet het zien zitten om je video’s in te spreken natuurlijk.

Maar zie je die beide dingen zitten dan is er geen reden om niet te starten met YouTube. Het kan een van de beste beslissingen uit je leven zijn en het kan ervoor zorgen dat je er een fulltime inkomen weet uit te halen.

Geld verdienen met advertenties op YouTube

Dit is de meest gekende manier om geld te verdienen op YouTube maar misschien zelfs niet de meest lucratieve. Bij advertenties wordt je betaald per view van je video. Elke keer iemand je video bekijkt zal die een of meer betaalde advertenties zien en daarvoor krijg je een heel beperkte som geld voor. Wil je hiermee goed geld verdienen dan heb je best wat views nodig maar dat is niet onmogelijk. Hoeveel je krijgt per view is afhankelijk van de inhoud van je video. Voor een miljoen views krijg je minimum 1.500 euro maar dat kan oplopen tot 20.000 euro of meer.

Het opzetten van een eigen kanaal op YouTube is gratis en daarna kan je maar zoveel video’s uploaden als je zelf wilt. Ik ken YouTubers die 2 video’s per dag uploaden maar je kan hierin je eigen tempo bepalen. Als je abonnees op je kanaal wilt zal je wel een interessant aanbod aan video’s moeten hebben en een duidelijk eigen onderwerp voor je kanaal.

Wil je immers geld gaan verdienen met YouTube advertenties dan is de voorwaarde daarvoor dat je minimaal 1.000 abonnees hebt en een totaal van 40.000 kijkuren op het totaal van je video’s. Maar een belangrijke tip van ons: je kan al van in het begin geld verdienen met je video’s via affiliate marketing, maar hierover verder meer.

Let wel op dat je van bij het begin oog hebt voor de look en feel en het onderwerp van je YouTube kanaal. De keuze van een goede niche is erg belangrijk. Dit kan een erg ingezoomde niche zijn. Hoe concreter de niche hoe meer betrokken de kijkers van je video zullen zijn en hoe meer adverteerders interesse zullen tonen om met jou samen te werken (zie verder meer over sponsoring).

Geld verdienen met YouTube en affiliate marketing

Affiliate marketing zijn gesponsorde links die je plaatst bij de beschrijving van je blog. Als iemand via zo’n link iets koopt krijg jij een percentage op de verkoopprijs. Hiermee kan je geld verdienen van bij de eerste video die je uploadt, zelfs wanneer je nog niet zo veel views hebt. De clou is dat je in je video die link bespreekt en uitlegt waarom je kijkers erop moeten klikken. Sommige affiliate links betalen erg veel uit. Als er iemand via zo’n link een aankoop doet kan je daarvoor al veel geld krijgen, soms zelfs tot honderden euro’s.

Deze manier van inkomsten kan aanvullend zijn bij je advertentie inkomsten al zal je misschien al snel ondervinden dat het misschien net omgekeerd is. Dat de advertenties dus eerder bijkomstig worden en dat je hoofdverdienste affiliate marketing is.

Geld verdienen met YouTube via sponsoring

Adverteerders zijn altijd op zoek naar manieren om hun merk te versterken via branding. YouTube is voor hen heel interessant omdat er vaak een hechte band is tussen een YouTube videokanaal en de abonnees daarvan. Ook al heb je misschien niet zo veel kijkers, als deze kijkers echt betrokken zijn kan dat voor een bedrijf al voldoende zijn om toch interesse te hebben. Je zal merken dat bedrijven zelf de eerste stap hiervoor zetten en contact opnemen met jou. Maar je kan ook zelf bedrijven gaan contacteren natuurlijk.

Bij sponsoring vermeld jij het bedrijf in je video en krijgt daarvoor betaald. Misschien biedt het bedrijf je kijkers wel een promotie zoals een korting bij de aanschaf van hun producten. Zo hebben je kijkers er zeker iets aan en komt het niet te veel over als reclame.

Hoeveel je hiermee kan verdienen hangt af van het aantal views dat je video’s hebben maar je krijgt er al snel honderden euro’s voor.

Geld verdienen met donaties op YouTube

Geld verdienen met donaties kan je meer opleveren dan je misschien zelf denkt. Als de andere manieren van geld verdienen met YouTube voor jouw kanaal niet zo geschikt lijken kan je misschien denken aan donaties. Je moet natuurlijk een reden hebben om donaties te vragen.

Geld verdienen met betaalde video’s op YouTube

Als je minimaal 100.000 abonnees hebt kan je via YouTube zelf (een deel van) je video’s betalend maken. Heb je een trouwe aanhang dan kan dit een goede manier zijn om inkomsten te genereren. Je betaalde video’s moeten natuurlijk iets extra bieden dat je andere video’s niet hebben. Je kan denken aan een uitgebreide videocursus waar je dieper ingaat op onderwerpen waarover je in je gratis video’s ook al verteld. Je hebt dan ook best een website om je video’s te gaan promoten.

Geld verdienen met YouTube zonder je gezicht te laten zien

Wist je dat er een manier was om geld te verdienen met YouTube zonder je gezicht te laten zien? Dit heet een Cash Cow Channel. Daarin publiceer je video’s maar dus zonder zelf in beeld te komen. Hier valt echt wel wat geld mee te verdienen. Heb je hierin interesse bekijk dan zeker eens het aanbod van Jelline Brands. Zij heeft een uitgebreide videocursus van meer dan 80 video’s over beginnen met YouTube. De cursus kost best wel wat geld maar dat verdien je vanzelf terug met haar uitgebreide tips om geld te verdienen met YouTube zonder je eigen gezicht te laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.