Home » Online geld verdienen op het internet

Online geld verdienen op het internet

Online geld verdienen op het internet

Er zijn heel veel manieren om online geld te verdienen. Het goede nieuws is dat veel van die manieren echt niet veel geld kosten om op te zetten. Sommige van die manieren zijn zelfs volledig gratis. Het internet kan een geweldige manier zijn om te werken aan een passief inkomen, met andere woorden om geld te verdienen terwijl je niet werkt, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Je kan er ook mee starten terwijl je nog een fulltime job hebt. Wie weet verdien je er na een tijd genoeg geld mee om die fulltime job op te zeggen en je volledig op het internet te richten. Dat is echt geen onmogelijk te behalen droom, velen zijn je vooraf gegaan, ook in Nederland en België. Voor sommige van deze manieren heb je een blog of website nodig om te starten maar dat is geen vereiste.

Op deze pagina geven we jou een opsomming van beproefde manieren om online geld te verdienen. Waar het kan sturen we je op weg met links naar goede cursussen of videotrainingen die je kennis op een hoger niveau kunnen tillen.

Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een systeem waarbij jij geld kan verdienen door het plaatsen van affiliate links, dat zijn links waarmee een product of dienst kan worden gekocht bij een adverteerder. Als er iemand op jouw affiliate link klikt en een aankoop doet dan krijg jij daarop een commissie, meestal een percentage van de verkoopprijs.

Voor affiliate marketing heb je best een eigen website of eigen blog, maar dat hoeft niet. Je kan ook affiliate links plaatsen op social media of bijvoorbeeld op YouTube bij de beschrijving van je video.

Je kan je aansluiten bij affiliate netwerken om potentiële adverteerders te vinden, kijk hier voor een lijst daarvan, of je kan beginnen met bijvoorbeeld het bol.com partnerprogramma en links plaatsen naar bol.com producten om te verkopen.

Affiliate marketing is een heel breed onderwerp en het kan moeilijk zijn om de beste manieren te vinden om er mee te beginnen. Een cursus die wij heel sterk aanbevelen is de Affiliate Masterclass cursus. Die leert je verschillende manieren om met affiliate marketing veel geld te verdienen. Een echte aanrader en een ideale manier om te starten geld te verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met een eigen blog

Een eigen blog is nog altijd een van de beste manieren om online geld te verdienen. Het mooie daaraan is dat je kan starten met je eigen blog met een heel beperkt budget. Het is eigenlijk bijna gratis, al vraagt het wel het nodige werk om een succesvolle blog te hebben.

Met een eigen blog kan je vooral geld verdienen met Google Adsense of via affiliate marketing. Maar er zijn nog andere manieren om geld te verdienen met een blog. Ook wanneer je een van de andere manieren kiest om online geld te verdienen kan het interessant zijn om een eigen blog of website te hebben om dat te ondersteunen.

Heb je nog geen blog maar wil je er graag mee starten? Kijk dan snel naar ons artikel starten met bloggen.

Geld verdienen met een online videocursus

Als je genoeg expertise hebt in een bepaald onderwerp kan je starten met het aanbieden van je eigen betaalde videocursussen. Daarvoor heb je best een eigen website. Je kan mensen een eenmalig bedrag vragen of je kan werken met maandelijkse betalingen. In dat laatste geval moet je wel zorgen dat daar iets tegenover staat natuurlijk. Zo kan je een eigen community vormen rond jouw videocursus. Dit alles vraagt wel meer dan het eenmalig opzetten van je cursus. Je moet bereikbaar zijn voor je cursisten en geregeld nieuwe video tutorials bijvoegen. Via PayPro en Plug&Pay kan je affiliates toelaten om jouw cursus te gaan verkopen. Daarvoor moet je hen wel een aantrekkelijke commissie aanbieden.

Geld verdienen met YouTube

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen met YouTube en ze kosten geen geld om mee te staren.

De meest gekende manier is om geld te verdienen met advertenties op je YouTube kanaal. Het nadeel van dit systeem is dat je kanaal 1.000 abonnees moet hebben en minimaal 4.000 kijkuren bij je verschillende YouTube video’s. Maar reclame is niet de enige manier om geld te verdienen met YouTube. Een andere manier is om affiliate links te plaatsen in de beschrijving van je video. Dit werkt natuurlijk het best als de inhoud van je video aansluit bij de adverteerder van je affiliate link.

Een andere manier is om met gesponsorde video’s te werken. Bij gesponsorde video’s vermeld je de naam van een bedrijf in je video en krijg je daarvoor betaald. Als je YouTube kanaal populairder begint te worden krijg je vast aanvragen van bedrijven om aan sponsoring te doen.

YouTube is een heel interessante markt met meer dan 2 miljard gebruikers en er is in die markt nog ontzettend veel ruimte om geld te verdienen. Wat veel mensen tegen houdt is dat ze denken dat ze met hun gezicht op YouTube moeten komen, maar dat is helemaal niet waar. Een van de nieuwste trends op YouTube zijn Cash Cow Channels. Het is heel makkelijk om daarmee op YouTube te beginnen en het verdienpotentieel is enorm groot. Ben je daarin geïnteresseerd kijk dan zeker eens naar de videocursus Cash Cow Academy van Jelline Brands. Als je succes wilt hebben om YouTube is dit een enorme aanrader. Het kost wel wat geld om de cursus te beginnen maar dit verdien je later zeker terug.

Kijk hier voor meer manieren om geld te verdienen met YouTube.

Geld verdienen met een webshop

Weer een andere manier om online geld te verdienen is door het openen van een webshop. Maar dit vraagt een gedegen aanpak natuurlijk. Het is hierbij van super belang om de juiste niche te kiezen. Het kiezen van de juiste promotiemiddelen voor jouw webshop is ook erg belangrijk.

Het zou ons te ver leiden om hier alle stappen te herhalen die nodig zijn om te starten met jouw eigen webshop. Wat je jou wel van harte kunnen aanbevelen is om eerst de uitstekende videocursussen van Start jouw webshop te volgen. Die zal je een vliegende start geven en een onschatbaar voordeel ten opzichte van je concurrenten.

Heb je al een webshop en kan je daarbij nog hulp gebruiken. Kijk dan eens om je aan te sluiten bij de Webwinkel community om nog professioneler te kunnen gaan werken. Reeds 1.400 webshops gingen je vooraf.

Geld verdienen als verkoper op bol.com

Bol.com is een van de grootste retailers die er in België en Nederland te vinden zijn. Veel websites en blogs zijn aangesloten bij het bol.com partnerprogramma als affiliate. Maar heb je al eens overwogen om als verkoper te starten bij bol.com? In de bol.com Masterclass leer je hoe je duizenden euro’s kan verdienen door te gaan verkopen bij bol.com. Je leert welke producten het meest winstgevend zijn en hoe je ze kan promoten. Je leert hoe je producten kan gaan verkopen zonder dat jij de verzending moet regelen. Wij kennen zelf mensen die op die manier veel geld verdienen dus wij raden deze cursus van harte aan.

Je eigen e-book verkopen

Heb je schrijverstalent en een idee om een e-book te schrijven dan kan je op die manier zeker geld verdienen. Je kan je boek verkopen op je eigen website of bij partners als bol.com. Via PayPro en Plug&Pay kan je zelfs je eigen affiliate netwerk uitbouwen. Dat wil zeggen dat je andere blogs en websites jouw e-book laat promoten voor een commissie op de verkoopprijs.

Geld verdienen als freelancer

Heb je de nodige ervaring als webdesigner of designer of heb je andere vaardigheden waar mensen naar op zoek zijn? Dan kan je overwegen om als freelancer te gaan werken. Om te starten kan je er aan denken je diensten aan te bieden op platformen zoals Fiverr en upwork.com. Op die websites kan je zelf aangeven hoeveel jij wil gaan verdienen met een opdracht. Het is de perfecte manier om ervaring op te doen als freelancer. Van zodra je die nodige ervaring hebt kan je je eigen website beginnen om jezelf te promoten als freelancer.

Print on demand

Een leuke manier om geld te verdienen is door zelf merchandise zoals t-shirts of andere producten te gaan ontwerpen. Je kan je gratis aansluiten bij websites zoals Sunfrog, Spreadshirt en nog vele anderen. Je kan je eigen shop openen op die websites of een eigen webshop opzetten met je ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.